ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Луис Капучи е обвинен от Министерството на правосъдието

Главният изпълнителен директор и съосновател на платформата за добив на криптовалути и инвестиции Mining Capital Coin (MCC) Луис Капучи е обвинен от Министерството на правосъдието на Съединените щати (DOJ) за „предполагаемо организиране на глобална схема за измами с инвестиции на стойност 62 милиона долара“. Министерството на правосъдието обвини Capuci в заговор за извършване на телена измама, заговор за извършване на измами с ценни книжа и заговор за извършване на международно пране на пари във връзка с няколко предполагаеми измамни схеми, които са били управлявани чрез MCC. Ако бъде признат за виновен, той получава максимална присъда от 45 години затвор. Според обвинението на Министерството на правосъдието, Capuci, заедно с неназовани съзаговорници, е обвинен в подвеждане на инвеститорите относно потенциала за печалба на пакетите за копаене на MCC и местния токен, наречен Capital Coin, който е подкрепен от „най-голямата операция за добив на криптовалута в света. ” Като част от пакетите за копаене, Capuci се казва, че е рекламирал „значителни печалби и гарантирана възвръщаемост, като е използвал парите на инвеститорите за копаене на нова криптовалута“, но се твърди, че не е успял да изпълни сделката: „Както обаче се твърди в обвинението, Капучи е управлявал измамна инвестиционна схема и не е използвал средствата на инвеститорите за копаене на нова криптовалута, както беше обещано, а вместо това е отклонил средствата към портфейли за криптовалута под негов контрол. Capuci също е обвинен в маркетинга на съмнителни MCC търговски ботове „с нови технологии, невиждани досега“, които биха могли да извършват „хиляди сделки в секунда“ и да генерират ежедневна възвръщаемост за инвеститорите. „Както направи с пакетите за копаене обаче, Капучи се твърди, че е управлявал схема за инвестиционни измами с търговските ботове и не е използвал, както обеща, MCC търговски ботове за генериране на доходи за инвеститори, а вместо това е пренасочвал средствата към себе си и сътрудниците. -конспиратори“, се казва в обвинителния акт на Министерството на правосъдието. Освен това се твърди, че главният изпълнителен директор и съосновател на MCC са набирали промоутъри и филиали на MCC като част от многостепенна маркетингова схема. В замяна на примамване на инвеститори в екосистемата на MCC, Капучи е обещал всичко – от „часовници на Apple и iPads до луксозни превозни средства като Lamborghini, Porsche“ и дори личното си Ferrari.

„Капучи допълнително скрива местоположението и контрола на приходите от измами, получени от инвеститорите чрез изпиране на средствата в международен план чрез различни базирани в чужбина борси за криптовалути.“ Обвинителният акт на DOJ също беше обявен в същия ден, когато Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) очерта обвинения за измама срещу MCC, съоснователя Emerson Pires, Capuci и две субекти, контролирани от Capuci в CPTLCoin Corp. и Bitchain Exchanges. Според жалбата на SEC, „MCC, Capuci и Pires продадоха пакети за копаене на 65 535 инвеститори по целия свят и обещаха дневна възвръщаемост от 1 процент, изплащана седмично“ в течение на една година. SEC твърди, че първоначално на инвеститорите е била обещана възвръщаемост в Bitcoin (BTC). Впоследствие обаче това беше променено на Capital Coin на MCC, който можеше да бъде осребрен само на „фалшива платформа за търговия с крипто активи, създадена и управлявана от Capuci“, наречена Bitchain. Въпреки това, когато дойде време потребителите да изтеглят средствата си, те можеха да закупят само друг пакет за копаене или да загубят средствата си.  SEC твърди, че Pires и Capuci са „печели най-малко 8,1 милиона долара от продажбата на пакетите за копаене и 3,2 милиона долара такси за започване“. „Както се твърди в жалбата, Капучи и Пирес използваха всяка възможност да извлекат повече пари от нищо неподозиращи инвеститори с фалшиви обещания за необичайна възвръщаемост и използваха средства на инвеститорите, събрани от тази измамна схема, за да финансират разточителен начин на живот, включително закупуване на Lamborghini, яхти и недвижими имоти, “, каза А. Кристина Литман, началник на отдела за крипто активи и кибернетика на SEC. SEC също така заяви, че Окръжният съд на Южния окръг на Флорида е издал временна ограничителна заповед срещу обвиняемите миналия месец и заповед за замразяване на активите им.

 

 

 

Кубинската централна банка го прави официално: лицензирането на VASP идва през май Вестник определя още, че това решение ще влезе в сила 20 дни след публикуването му, което е 16 май. 2602 Общо гледания 7 Общо акции Слушайте статията 3:14 Кубинската централна банка го прави официално: лицензирането на VASP идва през май Новини В ход, който потенциално може да насърчи растежа на зараждащата се технологична индустрия в Куба, Banco Central de Cuba (BCC), централната банка на страната, ще започне да издава лицензи за биткойн (BTC) и други доставчици на услуги за виртуални активи или VASP. Според Официален вестник № 43, публикуван във вторник, който включва резолюция на Централната банка на Куба, всеки, който иска да предоставя услуги, свързани с виртуални активи, трябва първо да получи лиценз от централната банка. Той гласи: „Централната банка на Куба, когато разглежда искането за лиценз, оценява законността, възможностите и социално-икономическия интерес на инициативата, характеристиките на проекта, отговорността на кандидатите и техния опит в дейността. Освен това в документа се посочва, че онези организации, които не работят по този лиценз и са длъжни да го правят, трябва да бъдат наказани в съответствие със съществуващите банкови и финансови правила в островната държава. Вестник по-нататък определя, че това решение ще влезе в сила 20 дни след публикуването му, което ще бъде 16 май. Той също така отбеляза, че лицензите ще бъдат удължени за втора година. „Лицензите за доставчици на услуги за виртуални активи се одобряват за период от една година, с възможност за удължаване за втора година, предвид експерименталния и нов характер на този вид дейност.“ Той също така подчертава сред условията на банката, че VASP нямат право да прекратяват услугите си без разрешение от централната банка.

Както съобщи Cointelegraph през септември миналата година, BCC издаде решение, което дефинира криптовалутите като биткойн като законен метод за плащане. Въпреки че институцията имаше резерви относно опасностите от използването на криптовалути, централната банка беше единствената организация, на която беше разрешено да предоставя лицензи на VASP. Свързани: Съобщава се, че ОАЕ планират да издадат федерален крипто лиценз за VASP Чрез легализирането на виртуални активи кубинците вече могат да се радват на по-достъпни услуги за парични преводи и възможността да изпращат и получават средства свободно по целия свят, което потенциално може да предизвика нови културни вълни в местното технологично развитие на фона на 60-годишните санкции на САЩ. Под нарастващия натиск от Вашингтон глобалните фирми за парични преводи до голяма степен напуснаха страната. Всъщност страната върви по подобен път на Ел Салвадор и Централноафриканската република в приемането на биткойн на фона на ескалиращите санкции на САЩ и икономическото въздействие на COVID-19. С виртуалните валути, свързани с перспективата за финансов суверенитет за много кубинци, интересът към Куба нараства през последните няколко години.

 

Ново правило, наложено от финансовата регулаторна агенция на Белгия, Органа за финансови услуги и пазари (FSMA), вече ще изисква крипто борси и услуги за портфейл за съхранение в региона да се регистрират в кратък срок. От утре, 1 май, юридическите и юридическите лица, които желаят да предоставят услуги за обмен на криптовалути или портфейли за съхранение в Белгия, ще трябва да се регистрират предварително, според информацията, публикувана от FSMA.Crypto бизнесите в Белгия, които вече работят преди този служител обявяването се изисква по закон, за да уведомят FSMA за „упражняването на тяхната дейност“ в рамките на следващите два месеца, преди 1 юли. В допълнение към оповестяването на операциите, на съществуващите фирми са дадени четири месеца, тоест преди 1 септември, да се регистрират като регулиран бизнес при финансовия регулатор. За да поддържат активна регистрация в FSMA, доставчиците на крипто услуги трябва да изпълнят седем условия, които включват да бъдат учредени под формата на компания с минимален капитал от приблизително 52 725 долара или 50 000 евро. FSMA очаква да обработи заявленията за регистрация в рамките на три месеца, като се има предвид, че е предоставена цялата необходима информация. При успешна регистрация доставчиците на крипто услуги ще получат уникален регистрационен номер или фирмения номер, който трябва да се използва при всички по-нататъшни взаимодействия с FSMA.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *