ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Бежанци плащали от 2 до 10 бона евро за трафика им до Сърбия

мигранти

До 10 хил. евро са плащали мигранти за незаконното им прекарване през границата, каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Тя оповести данни от започналата вчера спецоперация срещу нелегалната миграция и трафика на бежанци.

Стандартната цена за преминаването през България, до границата със Сърбия е била между две хиляди и три хиляди евро, като престъпната група, занимавала се с каналджийството, е предлагала и т.нар. ВИП услуги на малки групи от по пет – шест души. В тези случаи се плащало до 10 хил. евро.

Във всяка страна има организатор, който разполага с мрежа от хора. Такава е била и схемата у нас, като основният организатор е имал под себе си отговорници за транспортирането и престоя на мигрантите в България. След като пристигнат у нас и престоят няколко дни, тогава започва транспортирането им до границата със Сърбия, каза Милева. Там ги поемат сръбските организатори на канала.

„Операцията, която започнахме вчера е само част от координираната работа с прокуратурата. Досега общо 7 019 са проверените хора, а 624 са проверените адреси“, обяви от своя стана Станимир Станев, заместник- главен секретар на МВР.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

One Response

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *