ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

ВКС върна на старта делото срещу полицай за убийството на родителите му

Върховният касационен съд отмени решението на Апелативен съд Пловдив, с което бившият служител от “Икономическа полиция” при Областната дирекция на МВР в Пловдив Венцислав Караджов получи доживотна присъда. Както е известно, той бе осъден за това, че брутално и безмилостно е екзекутирал родителите си.

В мотивите си ВКС пише, че съдът в Пловдив не е направил анализ на всички доказателства по делото и не е отговорил подробно на възраженията на защитата адвокат Зоя Тошкова.

Миналият месец Караджов беше освободен от затвора, където прекара близо 7 години. В момента той се намира под домашен арест.  Караджов обаче отново може да бъде върнат зад решетките, ако наруши определената мярка и напусне жилището си. В момента той е в къщата, която е била дългогодишен предмет на спор с баща му Цветан Караджов. Смята се, че именно тази постройка стои в основата на разстрела на бащата и на майката Божурка. 

Въпреки че държавното обвинение твърди, че полицаят е убил родителите си до ден днешен Караджов категорично отрича да го е сторил. Това се случи през май 2016 г., когато в малката си къщичка бяха открити простреляните в телата и главите Цветан и Божурка Караджови. Тогава като единствен и основен заподозрян беше арестуван синът им Венцислав. Преди години той работил в чужбина, изпращал пари на баща си, построили къща, която се водила на името на Цветан. В последствие синът си поискал собствеността си, но бащата отказал да му прехвърли новата сграда. Така според обвинението се стигнало до убийството след много сигнали за тормоз и заплахи и от двете страни. 

При обиск в дома на полицая си разследващите откриха  папка в компютъра на сина на Венцислав, наречена “Гадове”, пълна с видеофайлове на родителите му. Въпреки твърденията си, че е  невинен, Окръжният и впоследствие Апелативният съд дадоха доживотни присъди на Караджов. След решението на ВКС процесът ще стартира отново. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *