ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Вокалистът на Aerosmith, обвинен в изнасилване през 70-е години

Стивън Тайлър с Джулия

Джулия Холкомб твърди, че Стивън Тайлър успял да омае майка й и тя му дала попечителство над дъщеря си

В съд в Лос Анджелис бе заведено дело срещу фронтмена на Aerosmith Стивън Тайлър. Той е обвинен, че през 70-е години е упражнил сексуално насилие над непълнолетно момиче. Ищецът Джулия Холкомб твърди, че в невръстна възраст е била омагьосана от Тайлър и не е могла да устои на неговото влияние, слава и впечатляващо финансово състояние. Така Тайлър се възползвал от тези свои преимущества и е въвлякъл в незаконна връзка, пише Rolling Stone.

Джулия разказва, че се запознала с Тайлър на концерт на Aerosmith в Портланд, Орегон през 1973 г., когато била на 16 години, а той на двадесет и пет. Още същата вечер той я завел в хотелската си стая и след като й обяснил, че заради нейната възраст е възможно да има проблеми вкъщи, според посоченото от нея в обвинението – “той извършил престъпни сексуални действия спрямо нея”. След това връзката им продължила три години.

Джулия твърди, че Тайлър успял да очарова майка й и тя му дала попечителство над дъщеря си, така че тя да може свободно да придружава вокалиста на Aerosmith на турнетата на групата. През 1975 г. Джулия забременяла от Тайлър, но по негово искане направила аборт, защото в противен случай той я заплашил, че няма да я подкрепя финансово. След този инцидент момичето и Тайлър се разделили. Днес Холкомб обвинява Тайлър в сексуално насилие, в осигуряване на алкохол и наркотици и умишлено причиняване на емоционална травма – в публикуваните си мемоари вокалистът я споменава.

Делото е заведено след повече от 40 години по Закона за децата жертви на насилие в щата Калифорния. Този закон, приет през 2019 г., премахна давността за случаите на сексуално насилие спрямо деца. Крайният срок за предявяване на искове по този закон е 31 декември 2022 година. Самият Стивън Тайлър все още не е отговорил на заведеното срещу него дело.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *