ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

МВР започна спецакции срещу търговия с гласове в страната

В навечерието на парламентарния вот през април вътрешното министерство започна провеждането на операции срещу търговия с гласове. Днес в Петрич беше проведена подобна операция, в резултат на която са задържани седем души. Както информираха от МВР, специализираната полицейска операция е срещу престъпността и престъпления, свързани с нарушаване на политическите права на гражданите.

В Петрич до 10.30 ч. сутринта са били проверени  5 адреса в града и 56 автомобила, уточниха от полицията. Акцията все още е в ход.

Преди вота на 2 април стартираха специализирани акции срещу купуване на гласове и битовата престъпност в различни населени места в цялата страна. В проверките участват полиция, жандармерия, Националната агенция за приходите и Българската агенция по безопасност на храните. От варненската дирекция на МВР информираха, че в рамките на подобна акция жандармерия и полиция са блокирали варненското село Синдел. На много места в региона са разположени контролно-пропускателни пунктове. Вече има четирима задържани.

Акция „Купен вот” се провежда и в Монтанско, където се предвижда да бъдат изградени два контролно-пропускателни пункта в селата Смоляновци и Брусарци. “Ще се извършат проверки на лица, които на предишни избори са били склонни към извършване на такъв вид престъпна дейност”, обясниха от МВР.

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев вече обяви, че полицията е в пълна готовност да противодейства на купения вот, като подготовката е започнала предварително. Той обясни, че са набелязани рисковите места.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *