ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Рашков посочи ПИК, че работи в услуга на прокуратурата

Бойко Рашков

На въпрос дали Бойко Рашков е неназованият бивш министър на вътрешните работи, за който Софийска градска прокуратура днес съобщи, че е съпричастен към осуетяване на наказателно преследване и пране на пари, депутатът от “Продължаваме промяната” отговори следното:

“Не знам дали става дума за мен – трябва да питате прокуратурата, защо питате мен? Тя е източникът на информацията, а пък може и да питате и един друг източник, от когото вероятно е тръгнала информацията.

Вчера имаше едно писмо, публикувано в определени медии, в типичен техен стил като преди година и половина. Тогава, на първа страница беше публикувана моя снимка в качеството ми на вътрешен министър, на председателя на Държавна агенция „Технически операции“ и на неговия тъст. Те се бяха опитали да направят връзка между нас и накрая да направят извода, че едва ли не ние – с председателя – осигуряваме технически средства, с които подслушваме Иван Гешев! И представяте ли си какво е безумието? Тази информация се изиска, за да може прокуратурата да се сезира и по нея да започне проверка.

По закон съгласно НПК действително има законен повод за самосезиране и става дума за съобщение в медиите, съдържащо данни за извършено престъпление.

От няколко години виждам как органът на ГЕРБ  и на политическата партия Прокуратура- в лицето на ПИК информират погрешно, фалшиво, злонамерено и очернящо доброто утро име на българските граждани, включително и на моето добро име.

Това е в отговор на моето участие миналата седмица в заседание на правната комисия. Тогава беше разгледан комплект от законопроекти за допълнение и изменение на Наказателно-процесуалния кодекс, включително за търсене на наказателна отговорност от главния прокурор и всички проекти, които бяха подготвени от парламентарните групи, бяха подложени на обсъждане. Не стигнахме до края заради напредналото време.

Но отговорът дойде от вашите колеги – от ПИК, които са се поставили в абсолютна услуга на Прокуратурата, за да може тя мотивирано да инициира преследване на български граждани”, обясни Бойко Рашков.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *