ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Сръбските служби удариха група за трафик на бежанци от България

бежанци

Сръбските МВР и прокуратура проведоха мащабна полицейска акция срещу трафиканти на нелегални бежанци, при която са задържани 9 членове на организирана престъпна група.

При спецоперацията е установено, че срещу такса от 300 до 1000 евро на човек те са помагали на мигранти да преминат нелегално държавната граница с България, да се прехвърлят през Сърбия, с намерението да бъдат транспортирани до ЕС.

„Членове на работната група на Министерството на вътрешните работи, занимаваща се с проблемите на нелегалната миграция, в сътрудничество с полицейското управление на град Враня в южна Сърбия, Прокуратурата за организирана престъпност и Висшата прокуратура във Враня, на територията на Враня, Прешево и Сурдулица са задържани 9 членове на организирана престъпна група поради наличие на основания за подозрение, че са извършили престъплението „незаконно преминаване на държавната граница и трафик на хора“, се казва в официално съобщение.

По случая се издирва и 34-годишен годишен мъж.

С помощта на престъпната група нелегалните мигранти са преминавали незаконно държавната граница между Република Сърбия и Република България с транспорт до Прешево, а след това до Белград, Суботица и Сомбор, с намерение за по-нататъшен транспорт до страни от Европейския съюз. Подозира се, че по този начин членовете на организираната престъпна група от август до октомври 2022 г. са улеснили незаконното преминаване на държавната граница и транспортирането на 90 нелегални мигранти, като така получените пари са разделили помежду си.

По време на обиски на апартаментите и други помещения, използвани от заподозрените, са иззети 5 превозни средства, 13 мобилни телефона, няколко SIM карти, както и 23 010 евро, 82 300 динара, 30 куни и 220 денара.

Заподозрените са задържани за срок до 48 часа и ще бъдат предадени на компетентната прокуратура.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *