ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Умишлен палеж затрил тримата младежи край село Рани луг?

МВР проверява и версията за умишлен палеж на автомобила, в който бяха открити овъглените тела на трима младежи в землището на село Рани луг, Трънско. Пожаро-техническа експертиза ще установи дали пожарът, при който загинаха младежите е в резултат на техническа неизправност на автомобила, в който са открити  или става дума за умишлен палеж.

В опожарения автомобил са намерени и скелети на животни, за които се предполага че са кучета, съобщи на брифинг говорителят на Окръжна прокуратура Перник Албена Столова.

Загиналите са на 18, 22 и 26 години. Те са от община Омуртаг и са пристигнали в Трънско в нощта срещу 20 декември, за да търсят трюфели заедно с още 4-ма свои познати. Групата е била с два автомобила.

Младежите са се разделили, като четирима от тях са отишли в друг район. Уговорката помежду им била да се срещнат по-късно през деня в Трън, обясни прокурор Стоилова.

“На настоящия етап са назначени пожаро-техническата и съдебно-медицинската експертизи, както и ветеринарно-медицинска експертиза на телата на животните. Предполагам, че аутопсиите ще бъдат готови днес или утре, резултатите от съдебно-медицинските експертизи – на по-късен етап, както и пожаро-техническата експертиза.

Включително и експертизата, която в случай, че се установи материал, който е годен за изследване, която да потвърди самоличността на лицата, които се сочи, че са били в автомобила.”

Проведени са разпити на свидетели.

Групата и друг път е идвала в Трънско за трюфели в района на инцидента – гориста, трудно проходима местност, в близост до границата със Сърбия. Засега не са открити следи за пребиваването на други лица или автомобили.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *