ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Учениците в Русенско: 7% са пробвали дрога, знаят кой може да им продаде

Седем на сто от учениците в Русенско вече са опитвали наркотици, показва проучване, направено сред деца на възраст между 11 и 17 години от 46 училища в областта. Повече от половината 11-класници признават, че познават някой, който може да им продаде дрога.

Според анкетата от 4292 ученици 319 са опитвали дрога. Притеснителен е фактът, че 17 от тези ученици са употребявали хероин. Останалите са пробвали екстази, метамфетамини или райски газ. Причините да посегнат към наркотиците: “Депресия, мисля че менталното състояние на човека или от любопитство най-вече”.

Друг резултат от анкетата сочи, че само половината от учениците са казали, че за проблема с наркотиците са разговаряли с родителите си. И само 1 на всеки сто родители са споделели, че имат подозрения децата им да са в среда, в която се използва някакъв вид дрога.

Според Росица Георгиева – началник на РУО – Русе, оказва се че за съжаление в забързаното ежедневие все по-малко познаваме децата си, все по-малко знаем какво правят те.

Десислава Лясова – секретар на Превантивно-информационен център твърди: “Новото в България е, че предлагането определя търсенето. Има наркотици в изобилие и че самите дилъри са учениците. Те се снабдяват и чрез т. нар. “даркнет мрежа”. “Аз съм чувала от хора, които знам, че са употребявали, че реално не е чак толкова трудно, поне в нашия град”.

От анкетата обаче става ясно, че 93 на сто от учениците не желаят да пробват.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *