ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

108 000 лева забавени заплати са изплатени през 2021 г. във Враца

Главна инспекция по труда

Общо 108 хиляди лева забавени заплати са изплатени от фирми през 2021 година в област Враца след намесата на дирекция "Инспекция по труда" /ДИТ/, съобщиха от инспекцията.

Годишният анализ на дейността на ДИТ-Враца сочи, че през миналата година е продължила тенденцията за забавяне или за неизплащане на трудовите възнаграждения на работници и служители от фирми, работещи в областта. Намаляват и случаите на наемане на работа без трудов договор. От общо 127 издадени акта за административни нарушения през 2021 г. 48 са за работа "черно" или без трудов договор.

През миналата година ДИТ-Враца са извършили самостоятелно или съвместно с други контролни органи общо 1206 проверки на близо 900 предприятия от различни отрасли на икономиката. Установените нарушения са над 4500, а със 127 наказателни постановления са наложени санкции за повече от 170 хиляди лева.

Инспекцията по труда е разследвала девет тежки трудови злополуки. Пет от тях са завършили със смърт за пострадалите работници и служители, допълват от ДИТ-Враца.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *