ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

33 млн. лева бонуси в НАП. Как мафията плащаше на слугите си

Министерство на финансите Румен Спецов НАП

БОЕЦ публикува получената по ЗДОИ информация за рекордните почти 32 милиона лева бонуси раздадени в НАП за 2021г. и отказа на изпълнителни директор, Румен Спецов да огласи своите бонуси.

Съществува специална наредба за допълнителното материално стимулиране в НАП, според която редови инспектор може да получи до една своя брутна месечна заплата като бонус за добри резултати. Което е съвсем нормално с оглед създаване на заинтересованост от резултати на редовите служители и борба с корупцията.

Да, но бонуси получават и административните служители, включително чистачките и шофьорите, нямащи нищо общо с мисията на НАП за ефективно събиране на данъци. Нещо повече, този регламент изглежда не важи за данъчните шефове – бонусът за Румен Спецов трябва да се определи от Министъра на финансите, а той от своя страна на своите заместници. Средно всеки служител в НАП е получил през 2021г. по една пенсия всеки месец, като допълнителен ‘бонус’ към заплатата си. Само в централното управление са раздадени над 10 000 000 лв бонуси.

До преди години текстът на наредбата даваше възможност за ДМС в размер до 10 брутни заплати средно месечно. Едва ли някой редови инспектор е получил подобна сума, но беше съвсем възможно с два тримесечни бонуса главният данъчен директор и приближените му да закупуват апартаменти.

Като добавим и допълнителните възможностите за кариерно развитие – съпругата на един от директорите одитираше Лукойл, друг стана депутат от ДПС, трети е настоящия председател на КФН, четвърти стана депутат от ГЕРБ, както и безграничните възможности за смачкване на неудобните.

Става ясно защо бонусите на данъчните директори представляват една дълбоко крита мръсна тайна. Заплатена с нашите пари. Така мафията плащаше през годините на марионетките си за извършените от тях „услуги“. Жалко, че в тази практика ПРОМЯНА НЯМА. И въпреки стотиците милиони раздадени бонуси през последните десетина година, БОЕЦ разкрихме 16 МИЛИАРДА НЕСЪБРАНО ДДС по влезли в сила рввизионни актове. То май част от бонусите са били точно за това…

Битката продължава!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *