ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Асен Йорданов от ”Биволъ”: Прокурор и лидер на политическа партия поръчаха убийството ми

Главна дирекция "Национална полиция"

"Подадох сигнал в полицията, направи се разследване и се оказа, че поръчител на поръчката за покушение или срещу здравето, или срещу живота ми е прокурор, който е на високопоставена позиция в съдебната власт. Това го установиха полицаите, тоест чрез техни методи и средства, специални разузнавателни средства и така нататък, се оказа, че поръчителят е прокурор", допълни Йорданов.

Това каза собственикът на сайта "Биволъ" Асен Йорданов пред Телевизия 7/8. "Срещу мен имаше и покушение с опит за убийство и тогава се оказа, че поръчител е лидер на българска партия. Относно първия случаЙ с прокурора, тогава той стигна до тогавашния главен прокурор Борис Велчев. Имаше дисциплинарки, имаше предложение за прекратяване на правомощията му във Висшия съдебен съвет, но след лобирали за него, Висшия съдебен съвет не го отстрани.

Относно лидера на политическата партия, който ме поръча, така или иначе производството, което се водеше от прокуратурата по член 115 от НК, не можа да събере достатъчно доказателства, така че да го изправи пред съда", каза още Асен Йорданов.

Той уточни, че покушенията срещу него са се случили по време на управлението на тройната коалиция – ДПС, НДСВ и БСП. "До момента никога не съм научавал, когато се е подготвяло нещо сериозно, като покушения срещу мен. Единият път само успях да разбера, тъй като бях взел специални мерки за сигурност и фактически засякох поръчковата бригада първи, преди те да забележат мен. Тогава, след като успях да ги засека, те се изнесоха от мястото, където трябваше да бъда причакан", допълни той.

"Преживявал съм опит за убийство, опит за покушение, и съдебни дела, и заплахи, всичко това през цялата си журналистическа практика. Рязали са ми гумите на колата и когато съм карал със 140 км на магистралата, ми се пукала нарязана гума. Срещу мен е имало и нападения, не се самоизтъквам, но с тази практика, това не е добра атестация за страната въобще и може би е една от причината да сме в момента на 112-то място по свобода на словото", каза още той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *