ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Цветан Василев: Ще осъдим държавата заради КТБ

цветан василев

Банкерът Цветан Василев е категоричен, че ще осъди държавата заради "Корпоративна търговска банка“. "Не е моя работа аз да преговарям с новите собственици на КТБ, това е проблем на държавата. Ние ще осъдим държавата, а тя, ако има желание и воля, нека да си търси компенсациите от новите собственици, както и от тези, които са продали на безценица", заяви той.

"От почти 2 години в крайна сметка поне в изпълнителната власт имаме нови лица, които не би трябвало да са пряко свързани със статуквото. Тези лица въобще не се заинтересуваха от случващото се в КТБ или по-скоро от несъстоятелността на КТБ. Аз съм писал голям сигнал от над 100 страници с приложения доказани престъпления на синдиците на банката. По него не реагира тогавашният служебен премиер Стефан Янев, не реагираха след това и редовното правителство", каза банкерът.

Според Цветан Василев, колегите му от директорския борд – Георги Христов и Георги Здравков – са написали и изпратили до институциите редица доклади за констатирани нередности в дейността на синдиците. Реакция обаче – никаква. И още – предвид сложната подчиненост на Фонда за гарантиране на влогове, всички служебни и редовни финансови министри отказали дейността на синдиците да бъде разследвана. "Независимо от нашите доказателства за тяхната престъпна дейност. На всичко отгоре Законът за кредитните институции позволява на финансовия министър да ги смени, само че той и този труд не си направи", обясни Василев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *