ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Десет производства за управление на автомобил след употреба на наркотици или на алкохол

съд габрово

Десет новообразувани наказателни производства – осем от тях бързи, за извършени престъпления  по транспорта – управление на МПС след  употреба на алкохол или на наркотични вещества, наблюдава Районна прокуратура-Габрово и териториалните ѝ отделения. Всички те са образувани в рамките на първата седмица на годината.

Седем от делата са за управление на МПС след употреба на наркотични вещества.

В хода на производствата тече процес на привличане към наказателна отговорност на водачите. Така деветнадесетгодишният С. М. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 01.01.2022 година, около 15.50 часа в гр. Севлиево, управлявал лек автомобил марка „Фолксваген“ след употреба на амфетамин.

В качеството на обвиняемо лице е привлечен М.М., за това, че на 03.01.2022 година около 15.50 часа, в гр. Трявна управлявал товарен автомобил след употреба на марихуана.

По образувано досъдебно производство предстои привличането в качеството на обвиняем на 53-годишния С.И., който на 01.01.2022 година, около 02.45 часа, в землището на гр. Севлиево, управлявал МПС, след употреба на алкохол от 2.04 промила, установено с химическа експертиза, по време на което управление допуснал ПТП с материални щети.

Действията по разследването по производства продължават под ръководството на  прокурори при Районна прокуратура – Габрово.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *