ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Хванаха две кила контрабандно злато на “Капитан Андреево”

злато

Контрабанда на около 2 кг златни изделия на стойност 144 067 лева бе пресечена от митническите служители при проверки на две превозни средства "Капитан Андреево". В товарен автомобил с чужда регистрация с водач турски гражданин, пътуващ от България за Турция на пода зад пасажерската седалка е открит един пакет, съдържащ  две отливки с правоъгълна форма от жълт метал. При извършената експертиза се установява, че изделията са златни с общо тегло 1628.30 грама на стойност 110 506 лева. Контрабандните златни изделия са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково.

Турският гражданин с инициали Б.К., на 55 г., е привлечен към наказателна отговорност и спрямо него е взета мярка за неотклонение парична гаранция и забрана да напуска страната, освен с разрешение на наблюдаващия прокурор.

Седмица по-рано на 07.10.2022 г. в лек автомобил, влизащ в страната от Турция, пътуват водач и неговата спътница- румънски граждани. Пред митническите служители те заявили, че не пренасят лични вещи, стоки и валутни ценности за деклариране. При личен преглед на жената в бельото ѝ са открити 372.90 грама златни накити – пръстени, гривни, медальони, синджири, обеци на стойност 33 561 лева. За нарушението е съставен акт по Валутния закон за опит да бъдат пренесени през границата на страната от трета страна недекларирани изделия от благородни метали.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *