ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Конфискувани бракониерски лодки продава на търг НАП Бургас

НАП

Девет конфискувани от държавата бракониерски рибарски лодки обяви на търг Бургаската териториалната дирекция на Националната агенция за приходите (НАП). Плавателните съдове са иззети при акции на Агенцията по рибарство и аквакултури срещу бракониерския улов в Черно море и езерата в региона. Повечето от лодките са били буквално изоставяни заедно с улова при появата на контролните органи.

За първи път приходното ведомство в крайморския град обявява подобен търг за плавателни средства. Той ще се проведе на 14 юни, от отдел "Държавни вземания", в сградата на НАП-Бургас (ул. „Цар Петър“ 5-б), съобщи Христо Узунов, говорител на приходната агенция в областния град.

Той информира, че близо 200 хиляди лева са внесени от НАП-Бургас от началото на годината в републиканския бюджет от продажби на конфискувани и отнети в полза на държавата недвижими имоти и моторни превозни средства. Приходът е реализиран от проведените от отдел "Държавни вземания" 16 търга през последните 4 месеца. От НАП- Бургас уточняват, че именно Националната агенция за приходите е органът, който осъществява търгове на отнети в полза на държавата движими или недвижими вещи и имоти, след влезли в сила наказателни постановления на държавни институции или решения на съда, сочи БТА. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *