ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Ликвидацията на БКС-Враца е по-перфектна схема и от тази на КТБ

враца

Приемането на началния ликвидационен баланс и програма за ликвидация на БКС-Враца отново разбуни духовете във врачанския парламент, видя репортер на BulNews.bg.
Според общинския съветник Борислав Банчев от предоставените от ликвидатора Вихрен Качев данни ставало ясно, че това е по-перфектна схема дори от тази на КТБ. Съветникът обясни, че се е консултирал със специалист за посочените цифри, който му обяснил, че в момента дълговете на БКС били колкото почти всичките му активи и след приключване на ликвидацията в предприятието щяло да остане само „въздух и мъгла“.

„Тази работа не ми харесва и аз няма да гласувам „за“. Надявам се някои хора да не стигнат до голямата сграда в Бистрец, където незнайно защо архитектът е решил да сложи дебели решетки по вратите и прозорците“, коментира Банчев.

По думите му преди да започне ликвидацията на БКС дружеството било на печалба с 22 000 лева. Само 5 месеца след старта на процедурата задълженията стигнали огромните 754 000 лева. В отговор на Банчев ликвидаторът обясни, че част от тях са „теоретични“ вземания и това са чисто счетоводни техники. Реално към днешна дата обаче натрупаните задължения били в размер на 49 788 лева, като в тях не се включвали заплатите на служителите.

В отговор съветникът заяви, че и преди са слушали подобни думи от директори, като този на тролейбусния транспорт, а после се оказало друго. „За мен тук е направена чиста схема и ще подам сигнал, където трябва“, категоричен бе Банчев, след което общинският съвет прие ликвидационния баланс на БКС с 20 гласа „за“, 2 „против“, а 10 гласуваха „въздържал се“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *