ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Не успяха да съборят незаконна къща на Ашим Асан в Аджисан махала

пловдив община

Протокол за отказ от доброволно освобождаване на незаконна четириетажна сграда на ул. „Бургас“ 1 в Аджисан махала, за да бъде съборена, връчи представител на администрацията на район „Централен“ на сина на собственика й Ашим Асан – Фаих Хюсеинов. За събарянето на постройката собствениците са били уведомени в рамките на законния едноседмичен срок. В присъствието на представители на районното кметство, медии и полиция Хюсеинов заяви, че сградата е законна, за което притежава документи и отказва семейството му да я напусне доброволно, сочи Радио Пловдив. 

Фаих Хюсеинов обясни, че живее в чужбина и за предстоящото събаряне е бил уведомен от съсед чрез месинджър. Хюсеинов бе категоричен, че администрацията изпълнява политическа поръчка. Той настоя преди да се стигне до събарянето на сградата да му бъде предоставено алтернативно общинско жилище.

„За въпросната четириетажна сграда има издадена заповед за премахване още през 2016 г. Срещу нея са подадени жалби в абсолютно всички съдилища в страната, провеждани са три първоинстанционни производства. Има 11 акта по законосъобразността на заповедта от тричленен, петчленен и седемчленен състав на ВАС, като заповедта е влязла в законна сила“. Това заяви като аргумент за предстоящото принудително събаряне от името на администрацията Калоян Сухорухов.

По думите му, законът предвижда специална процедура за влизане в имота против волята на собствениците, която ще бъде поискана от ВАС, но това ще отнеме време.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *