ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Областният на Сливен оспорва в съда решение на Общинския съвет

съд сливен

Областният управител на Сливен Минчо Афузов сезира Административния съд в града за отмяна на решението на Общински съвет – Сливен за изграждане на фотоволтаичен парк, с отстъпено право на строеж за 30 години, чрез търг. В мотивите за отмяната се посочва, че решението не се основава на Закона за енергетика, а на Закона за общинска собственост. Кметът Стефан Радев коментира, че се надява да става дума за недоразумение, а не за отношения централна – местна власт.

Кметът Радев заяви, че е можело общината да се възползва от изключението в Закона за енергетиката да не провеждат търг и директно да посочи изпълнител. "Напротив, искаме да максимизираме ползите за общината. В този смисъл обжалването на решението на Общинския съвет с мотива, че не се прилага член 62 т.е. не се прилага изключението да не се прави търг ми се струва меко казано несериозно", каза кметът на Сливен.

През декември миналата година местния парламент одобри предложението за изграждане на фотоволтаичен парк, чрез отстъпено право на строеж за 30 години върху 450 декара общинска земя, която да бъде отдадена на частна фирма, след търг.

Определената начална тръжна цена бе 4 465 000 лева без ДДС.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *