ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Осъдиха мъж от монтанско село за купуване на гласове

съд монтана

Районен съд – Монтана постанови 10-месечна условна присъда за мъж на 47 г., от село Ерден в община Бойчиновци, който купувал гласове за ДПС на парламентарните избори през юли и ноември 2021 година и на президентските през ноември 2021 година, съобщиха от съда.

Присъдата е за престъпления срещу политическите права на гражданите. Според документите по делото през периода от 11 юли 2021 година до 14 ноември 2021 година в село Ерден, той дал на трима жители на Ерден общо 220 лева – по 40 лева на човек за парламентарните избори за 46-ото Народно събрание и по 50 лева на човек за изборите за 47-ото Народно събрание и за президент и вицепрезидент, за да гласуват те и техни близки за ДПС.

Престъплението е било разкрито, след като жител на село Ерден подал сигнал на местения полицейски инспектор за купуването на гласове, недоволен, че мъжът дал пари на съпругата му да гласува, но отказал да даде пари на него за същото нещо. Пред съда обвиняемият, който е безработен и е осъждан и преди това за други престъпления, се признал за виновен и заявил, че доброволно подписва споразумението за наказание от 10 месеца затвор условно с три години изпитателен срок.

С присъдата на мъжа е забранено да заема държавна или обществена длъжност, свързана с упражняването на политическите права на гражданите, за срок от 10 месеца.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *