ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Осъдиха Столична община за 180 бона

столична община

Столичната община бе окончателно осъдена да плати обезщетение от 180 000 лв. на младеж, който пострада тежко и трайно, след като преди 7 години падна в триметров ров в района на НДК.

Върховният касационен съд не допусна разглеждане на казуса и така влезе в сила решението на апелативните съдии. С него пък беше потвърден актът на първата инстанция Софийски градски съд. Общината е осъдена заради бездействието си да поддържа общинските площи и да осигури безопасно преминаване и при ремонти.

Инцидентът е от пролетта на 2015 г., когато младежът е бил на 17 години и паднал в дълбок изкоп от мащабни ремонтни дейности на НДК. Момчето спешно е оперирано, след това последвали още две операции. Семейството заведе делото срещу общината през 2017 г. и поиска обезщетение от 200 000 лв. за неимуществени вреди от това, че изкопът не е бил обозначен и обезопасен. На две инстанции съдиите приеха, че мястото не е било осветено и не е имало указания за опасност от пропадане в изкопа, не е имало и заграждения.

По делото беше приета и съдебномедицинска експертиза според която въпреки петте години лечение, са настъпили трайни дегенаративни последици от тежката травма, с последваща деформация, изкривяване и спадане на свода на ходилото, болезнена и накуцваща походка наляво. По тази причина младежът и до днес търпи болки в десния крак и гръбначния стълб всяка сутрин и при претоварване.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *