ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Осъдиха условно нападателите на лекарката от спешното в Шумен

свят решетки арест затвор

Условна присъда за родителите, които нападнаха и душиха лекарка от Спешна помощ в Шумен, докато преглежда детето им. Майката е осъдена на 1 година лишаване от свобода с тригодишен срок на изпитание, а бащата – на 6 месеца също с тригодишен срок на изпитание. Според прокуратурата, деянието е с висока обществена опасност, извършено е с изключителен цинизъм. Присъдата, която получиха е максималната, която предвижда законът.

Пострадалата лекарка може да предяви граждански иск срещу нападателите си. Пред съда обвиняемите заявиха, че разбират за какво са осъдени и доброволно подписаха споразумение за наказанието си. Пред разследващите обаче са заявили, че съжаляват за извършеното и оправдали афекта си с тежкото състояние на детето.

В този ден те били на сватба и детето не се почувствало добре след храната, която консумирало. Семейството работи в Германия. На въпрос ползвали ли са спешната помощ там и по същия начин ли биха реагирали, те не отговориха.

"Такова престъпление е с достатъчно висока степен на обществена опасност и искам да заявя, че прокуратурата ще бъде безкомпромисна в такива случаи", каза Любомир Георгиев, районен прокурор на Шумен.

Нападнатата лекарка от Шумен пред БНТ: Майката ме заплаши с убийство, докато се опитвах да помогна на детето

"Това е момент на афект, видели са, че детето не е добре. Явно им се е сторила реакцията на лекарката неадекватна и са си позволили да извършат престъпленията, за които бяха осъдени днес", обясни Ивайло Тошев, адвокат на осъденото семейство.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *