ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Прокуратурата разследва побой в Пловдив с пострадали шофьор и контрольор

Човек с белезници

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за хулиганство и нанесени телесни повреди на шофьор и кондуктор на автобусна линия от градския транспорт в Пловдив. На 2 май тази година, в Пловдив, около 15,00 ч., на спирка на градския транспорт в район „Южен“ е бил нанесен побой на шофьор, на 62 г., и на кондуктор, на 72 г., на автобус от градския транспорт, движещ се по линия №7. Установен е предполагаемият извършител на деянието – Д.Ш., на 37 г., криминално проявен.

Днес той е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Първоначалните данни сочат, че побоят е заради отправена забележка към съпругата на Д.Ш., която е пътувала в автобуса. На водача е била нанесена лека телесна повреда, а на кондуктора – средна телесна повреда.

По случая са назначени експертизи. Разследването по случая продължава.

По-рано медиите съобщиха, че водача автобус от градския транспорт в Пловдив и контрольор са били жестоко пребити. Нападението е извършено на последната спирка по линия номер 7 в кв. „Беломорски”. Шофьорът на автобуса и контрольорът са с различни наранявания и са настанени за лечение в Университетска болница "Св. Георги" в града.

„Съпругът ми е силно стресиран, притеснен, с високо кръвно и кръвна захар. Притеснени и унизени са и двамата”, заяви Лида Минкова, съпругата на шофьора. Тя разказа и как се е стигнало до ситуацията. В събота следобед в автобуса, шофиран от съпруга й, имало пътничка, която разговаряла на висок глас по телефона и с включен високоговорител. Шофьорът й направил забележка, че пречи. „Въпросната пътничка започва да заплашва шофьора и контрольора, че ще видят какъв бой ще ядат”, каза Лида Минкова.

Автобусът стигнал до последната спирка и се върнал. На спирката в квартал „Беломорски” ги чакала същата жена, но придружена с мъж. Той се качил в рейса и нападнал кондуктора и шофьора, разказа Лида Минкова. „Съпругът ми е възрастен мъж, на 65 години, контрольорът е на около 70. Биячът е 30-40-годишен, а пътничката на около 30”, допълни Минкова.

„Съпругът ми звъни някой да прибере автобуса, но никой не му вдига. Тогава сам, с разбитата глава, прибира автобуса в гаража. След това отива в Първо районно да дава показания. Оттам също не му е извикана линейка и той се прибира сам с автомобила си у дома. Тръгнах с таксита да го водя по доктори”, каза още Лида Минкова.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *