ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Пътна полиция отчита по-малко тежки инциденти около Великден

кат

За дните около Великден бе създадена нужната организация за обезпечаване на обществения ред и безопасността на движението, като за целта бяха мобилизирани всички екипи на СДВР и ОДМВР, които имат правомощията да работят по ЗДвП с необходимите технически средства. Бяха сформирани и 6 мобилни екипа, чиято задача бе да отклоняват агресивни водачи по натоварените пътни артерии и да вземат отношение на място, обобщиха зам.-директорът на ГДНП ст. комисар Борислав Муеров и началникът на отдел Пътна полиция- ГДНП комисар Калоян Драганов.

От събраните данни е видно, че в рамките на тазгодишните почивни дни около празника са констатирани 13 по-малко тежки пътнотранспортни произшествия в сравнение с почивните дни около Великден през миналата година. Загиналите са с 2-ма по-малко, а ранените – с 14. В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция в почивните дни около празника са съставени 9 862 фиша, 2 580 акта за установено административно нарушение, 93-ма водачи са били установени да управляват с концентрация на алкохол в издишания въздух над 0,5 на 1000, други 98 – с над 1,2 на 1000, а 65 са засечени да управляват след употреба на наркотични вещества и/или техни аналози. Установени са 16 455 нарушения на скоростните режими в населено място и 9 938 – извън населено място, а за неспазване на знаци и неправилни маневри са санкционирани 2 647 водачи.

За неизползване на обезопасителни системи са били санкционирани 1 417 водачи и 355 пътници. От екипите са били установени и 36 случая на превозване на деца без да се използват обезопасителни системи. Двамата ръководители припомниха, че ползването на колани в автомобилите е задължително не само  на предните седалки, но и на задните.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *