ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Разпитват 12 свидетели по случая “Суджукгейт”

Прокуратура

Прокурори от звеното за Антикорупция разпитват свидетели по случая "Суджукгейт", по който се водят досъдебни производства срещу народния представител от Добрич Живко Мартинов. Заедно със спецзвеното са и представители на бюрото за защита на свидетели, тъй като има данни, че върху свидетелите е оказван натиск и са им отправяни заплахи.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова отказа да разкрие самоличността на свидетелите, тъй като има данни за оказван натиск и заплахи срещу тях: „Имаме информация за това, че са започнали масирани проверки по отношение на бизнеса на някой от свидетелите, от различни институции, може и да е напълно нормално, но по-скоро е резултат от действията на прокуратурата. Ние също по този начин го оценяваме, още повече има случай, в който е затворена пицария от директора на областна дирекция по храните в Добрич, заповедта на този директор е отменена от Административния съд в Добрич, като незаконосъобразна. Така че това е също индикация за упражняване на натиск, извън споделената от свидетелите, че им се отправят и заплахи".

По думите на Арнаудова има данни, че Живко Мартинов е упражнявал натиск и срещу служители на реда и прокурори. Тъй като не са се поддали на натиска, част от тях вече не са в системата на полицията. Натиск е оказан и във връзка с разследване на катастрофа, извършена от Красимир Катев, бивш заместник-министър на финансите. Сред разпитаните днес свидетели беше Тихомир Атанасов, който е бил заплашван, а фирмата му е фалирала след множество проверки от данъчните.

Пред БНТ Тихомир Атанасов – потърпевш посочи: „Дойдоха на работното място на жена ми, като ме заплашиха, че ще има проверки и ревизии и тези проверки и ревизии се осъществиха в един момент".

Разпитите на свидетелите продължават и утре. Предстои парламентът да гласува и оставката на Живко Мартинов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *