ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Синдикатите притиснаха правосъдния министър Зарков, той пусна бонуси за служителите

МП

Едва поел кормилото на правосъдното министерство, служебният министър Крум Зарков се сблъска с реалността. А тя е следната – всички искат пари, при това повече и веднага.

Въпросът за възнагражденията в системата бе разискван на среща между Зарков, зам.-министър Мария Павлова и представители на синдикатите в ГДИН и ГДО – Синдиката на служителите в затворите в България, Синдикат „Охрана“ и Синдиката на пенитенциарните служители. На срещата бяха също главните директори на ГДИН и ГДО Ивайло Йорданов и Георги Жеков.

Очаквано по част от разискваните теми беше постигнато съгласие, по други не. Синдикатите би трябва да са доволни, тъй като служителите в системата все пак ще получат пари. Със заплатите за месец август служителите в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) и Главна дирекция „Охрана“ (ГДО) ще получат допълнително възнаграждение за постигнати резултати на базата на годишната оценка за тяхната дейност, се споразумяха двете страни.

Средствата ще дойдат от част от одобрените на последното заседание на Министерския съвет допълнителни разходи по бюджета на Министерството на правосъдието за 2022 г.

Обсъден бе и Планът за оптимизация на дейностите в двете дирекции. Постигна се съгласие, че няма да се закриват арестите в Сандански, Силистра и Смолян.

Срещата днес бе втора поред в този формат от встъпването в длъжност на министър Крум Зарков. Социалният диалог продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *