ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Спецоперация в Перник заради прокурорски син

жандармерия

Специализирана полицейска операция се провежда на територията на Перник, задържан е синът на пернишки прокурор. Акцията е по повод инцидент от 11 юни, когато 18-годишният Васил Михайлов преби и счупи челюстта на 61-годишния бивш футболист от “Миньор Перник” Румен Андонов.

В специализираната полицейска операция участват служители на ГД „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, ОДМВР-Перник и ГДНП. Целта на полицейската операция е установяване, задържане и профилактика на лица от активния криминален контингент, набиране на информация за подготвяни или извършени престъпления от общ характер или нарушения на обществения ред на територията на града, както и гарантиране на сигурността на жителите, съобщават от МВР.

По повод случая от 11 юни на причинена средна телесна повреда, полицията уточнява, че на заподозрения 18-годишен младеж са образувани три досъдебни производства за различни провинения.

На 12 май е образувано досъдебно производство за това, че на 9 април той е нанесъл побой на 24-годишен перничанин. В хода на първоначалните процесуално-следствени действия е получена информация за още три побоя с негово участие – през месец ноември 2021 г. в заведение в района на дискотека в центъра на Перник, а през март 2022 г. – в близост до зала „Кракра“ в областния град.

На 29 май е започнато друго досъдебно производство, след като Михайлов е причинил средна телесна повреда на 51-годишен перничанин.

Последният случай е от 11 юни, когато е получено съобщение от столично лечебно заведение за приет при тях 61-годишен перничанин с двустранно счупена челюст. Започнато е досъдебно производство, в хода на което е установено, че нападението е станало около 14.00 часа същия ден пред заведение в центъра на областния град, като на жертвата са нанесени удари в областта на лицето. Като съпричастен е установен 18-годишнят Михайлов.

Той е задържан на 12 юни, като по медицински причини, е освободен. В хода на разследването са разпитани петима души, приобщени са и записи от охранителни камери.

По информация от Районната прокуратура в Перник, трите досъдебни производства са изпратени на ВКП за последващо произнасяне, относно разпределянето на наблюдаващ прокурор.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *