ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Спипаха двама извършители на въоръжен грабеж в Шумен

огнестрелно оръжие пистолет

Криминалисти от РУ- Шумен задържаха извършители на въоръжен грабеж. Сигнал за престъплението е бил приет малко след 03:00 часа на 13 септември в дежурната част на Областната дирекция в града. Според него неизвестни, с маски на главите нахлули в заведение в центъра на града, насочили оръжие към служител, взели оборота, и избягали.

Полицейски екипи и криминалисти пристигнали на място и започнали незабавни действия за установяване на извършителите на дръзкото посегателство. Извършен бил обход в района, но евентуалните извършители не били установени. Изяснено било, че са двама, носили маски, ръкавици. Единият насочил пистолет към служител в заведението, казал му да не мърда и да предаде наличния оборот. Другият се насочил зад бар плота, взел парична сума – малко над 1000 лева, след което двамата напуснали заведението. Сигнал е подаден и в охранителната фирма, която го охранява чрез паник бутон.

Извършени са  множество оперативни действия, които дали резултат. Малко след 10:30 часа вчера като евентуален извършител е задържан 17-годишен местен жител, а часове по-късно – 20-годишен шуменец, за когото се предполагало, че му е съучастник.

Намерени и са иззети следи и веществени доказателства. Двамата са разпитани и задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. 20-годишният шуменец не е криминално проявен, а 17-годишният е регистриран за притежание на кокаин през 2021 година . Работата по документиране на престъплението продължава под ръководството на РП- Шумен.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *