ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Съдът задържа обвиняем за грабеж

белезници

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем С.Т., на 34 г., за това, че в Стара Загора отнел чужда движима вещ – мобилен телефон от владението на 63-годишна жена, с намерение противозаконно да го присвои, като употребил за това сила – престъпление по чл.198 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 19 април 2022 г., около 22.30 ч., пострадалата 63-годишна жена излязла от къщата си, за да прибере няколко стола, оставени в двора. Забелязала, че до колоната на строяща се в близост сграда, стои непознат мъж. Той се приближил до жената, блъснал я и съборил на земята, след което  влязъл в къщата, взел мобилен телефон и избягал. Отнетият телефон оставил в заложна къща.

С. Т. е осъждан за кражби и други престъпления. Бил е задържан за срок до 72 часа с оглед внасяне на искане до съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдът е уважил искането на Районна прокуратура-Стара Загора и е приел, че се касае за висока степен на обществена опасност на престъплението и на извършителя му.

Определението на съда не е влязло в законна сила и подлежи на обжалване.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *