ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Трима мъже са осъдени за взломна кражба на стойност 5779 лева

Към затвора

По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура са осъдени трима мъже за взломна кражба на вещи и машини на стойност 5779 лева.

За времето от 18,00 часа на 6 март 2021 г. до 11,15 часа на 7 март 2021 г., от складови помещения в кв. „Орландовци“ в София, чрез разрушаване на катинари, с които са били заключени помещенията, обвиняемите С. М., А. М. и В. М. влезли и откраднали 3 храстосреза, 4 моторни косачки, резачка, комбо система и 2 листосъбирачки на обща стойност 3821 лева от владението на М. С. и 2 велосипеда, електрожен, винтоверт, флекс, виброшлайф, циркуляр, моторна косачка на стойност 1958 лева от владението на В.К. След това обвиняемите продали откраднатите вещи за 1300 лева.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по НК. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи, които сочат тримата обвиняеми за автори на деянието.

Софийски районен съд призна обвиняемите за виновни по повдигнатото им обвинение като наложи на А.М. наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години и 4 месеца, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим, на В.М. наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим, а на С.М. наложи наказание 1 година и 4 месеца „лишаване от свобода“, като изтърпяването на наказанието е отложено за срок от 4 години.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *