ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Турски гражданин отива на съд за недекларирани евро за общо 459 522 лева

съд свиленград

Районна прокуратура – Хасково, Териториално отделение – Свиленград, привлече като обвиняем по бързо производство А. А., на 43 г., турски гражданин, за това, че при излизане от България за Турция, не изпълнил задължението си да декларира писмено пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна граница за Европейския съюз, и стойността е в особено големи размери. Престъплението е квалифицирано по чл.251 ал.1 от Наказателния кодекс.

Митническите служители от Териториална дирекция „Митница Бургас“ при Агенция „Митници“ извършили проверка на превозното средство, управлявано от А. А. Те намерили недекларирани парични средства в размер на 234 950  евро с обща левова равностойност от около 459 522 лева. Валутата била укрита в кухините на две от гредите за прикрепяне на товара в товарното помещение. Тя била разпределена в 14 броя пакета, обвити с прозрачно стреч фолио.

Обвиняемият А.А. е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура–Хасково. В момента се извършват действия по разследването под надзора на Районна прокуратура–Хасково – Териториално отделение – Свиленград.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *