ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

ВКС потвърди присъдата на мъж, представил неверни сведения през ДФ „Земеделие“

вкс

Върховният касационен съд потвърди решение на Великотърновския апелативен съд и осъди обвинен от Окръжна прокуратура-Ловеч мъж за извършено от него престъпление по НК.

Б. Б. е предаден на съд от Окръжна прокуратура-Ловеч за това, че в периода 29 май 2013 г. до 30 май 2014 г., в Троян, при условията на продължавано престъпление, чрез две отделни деяния, представил пред Общинска служба „Земеделие“ в Троян и Областна дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ в Ловеч, неверни сведения в заявление – форма за физически лица за подпомагане на кампания 2013 г. и 2014 г., съгласно  изискванията от Закона за подпомагане на земеделските производители.

В приложените документи той заявил, че към датата на подаване на заявлението трайно ползва земеделските площи, които отговарят на условията за поддържане на земята в добро земеделско и екологично състояние, въпреки че в действителност заявените земеделски парцели не били ползвани от него. Така Б. Б. получил средства за 2013 г. в размер на 3 878,44 лв. и за 2014 г.  в размер на  2071,21 лв. от „Европейски фонд за гарантиране на земеделието“ по мярка „Схеми за единно плащане на площ“ и от „Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони“ по мярка „Плащания за природни ограничения в планинските райони“, схема за разделително плащане и схема за „Национални плащания на площ“.

За извършеното деяние Б.Б. е осъден на две години лишаване от свобода условно, както и да заплати на Държавен фонд „Земеделие“ обезщетение за причинените имуществени вреди в размер на отпуснатите му средства.

Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *