ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Военното разузнаване се оплака от уронване на престижа му

военно разузнаване

Българското военно разузнаване работи само в името на националните интереси, заявиха в съобщение до медиите от Служба "Военно разузнаване" и определиха като недопустими внушенията, че „военното разузнаване не работи в интерес на България“. "Без да се базира на доказателствен материал, подобно изказване уронва престижа, накърнява достойнството и подлага на съмнение безспорния професионализъм на военните разузнавачи от не едно поколение", се казва в писмото до медиите. "С това твърдение се погазва офицерският пагон на стотиците служители на най-старата българска разузнавателна служба, които служат в името на националните интереси. 

Служба „Военно разузнаване“ изпълнява задачите си в пряка координация и тясно сътрудничество с разузнавателната общност на НАТО и ЕС, като приносът ѝ е високо ценен. Военното разузнаване ще продължи дейността си на стратегическо ниво съгласно Закона за военното разузнаване и ще защити авторитета и достойнството на своите служители, като сезира компетентните органи за изясняване на ситуацията", допълват още от Военното разузнаване.

По-рано днес депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев заяви, че ДАР (Държавна агенция разузнаване) и Военното разузнаване не работят в интерес на страната и трябва да бъде извършена реформа на службите за сигурност.
 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *