ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

От днес в Англия са забранени бракове под 18 години

бракове непълнолетни под 18 години

Това се отнася и за чисто религиозни или „традиционни“ церемонии, които нямат правна стойност

Повишаването на минималната възраст за брак от 16 на 18 години влиза в сила от днес в Англия и Уелс съгласно закон, приет миналата година с цел защита на непълнолетните от принудителни бракове, предаде Франс прес.

Дори със съгласието на родителите вече е забранено на непълнолетни лица да сключват брак или да образуват граждански съюз и това се отнася и за чисто религиозни или „традиционни“ церемонии, които нямат правна стойност.

Законът също така се отнася до непълнолетни британски лица или такива, живеещи в Англия или Уелс, които сключват брак в чужбина.

Досега бракът беше разрешен от 16-годишна възраст, при условие че съответните деца имат родителско разрешение.

Въпреки че е трудно да се оцени степента на явлението, тъй като много бракове, включващи деца, остават скрити, през 2021 г. общо 118 случая на бракове между непълнолетни бяха докладвани на Отдела за принудителни бракове, отговорен за съветването и подпомагането на жертвите на тези принудителни съюзи.

Основните жертви на подобни бракове са млади момичета. Според британското министерство на правосъдието 119 момичета под 18-годишна възраст са били принудени да сключат брак през 2018 г. в Англия и Уелс, спрямо 28 момчета.

„Този ​​закон ще защити по-добре уязвимите млади хора, като премахне принудителните бракове от нашето общество“, каза министърът на правосъдието Доминик Рааб.

Лице, признато за виновно за уреждане на брак на дете, е заплашено от до седем години затвор.

„Това е един от най-всеобхватните закони за детските бракове в света и защитава всяко дете, родено в тази страна, от опасностите и вредите от принудителния брак“, каза министърът.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *