ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Министър Шишков: Магистралите ни се разпадат

шишков

“1/3 от пътя на Северната скоростна тангента липсва. Този материал не е вложен в асфалтовата настилка. Предвиденият асфалт е за 20 см, но явно са се видели много на изпълнителя и така са станали малко под 14 см”. Това коментира за Нова телевизия регионалният министър Иван Шишков във връзка с проверките и взетите вчера проби от пътя на Северната скоростна тангента в столицата.

По думите му проверките на регионалното министерство относно качеството на пътищата в страната констатират всеки път почти едно и също – между 25 и 30% от асфалта липсва.

Предстои да бъде направен анализ колко пари са спестени, има ли още нарушения и дали става въпрос за кражба.

“Пътят е дълъг 16 км, а финансирането е с европейски пари. Най-вероятно европейската прокуратура ще се занимава с този случай”, каза Шишков.

“От последния месец, в който правим всички тези проверки на магистралите, те се превърнаха в сериал “Кражбата на магистрали”. От всяка проверка излиза едно и също нещо – 25-30% от асфалта липсва”, обясни още той.

Шишков е категоричен, че е невъзможно да са се изтъркали.

“За 7-8 години тези магистрали придобиват вид, при който всички сме недоволни от състоянието на пътищата и започват основни ремонти”, коментира министърът. И посочи като пример “вълните” по магистрала “Тракия” между Чирпан и Стара Загора, които бяха ремонтирани миналата година.

Магистралите “Марица”, част от “Хемус” са строени с пари от нашия джоб. Очакваме някакви по-сериозни действия. Това вече е рецидив“, каза Шишков.

“Изненадаха ме мащабите на липсващите магистрали. След като излязат всички резултати, ще направим съвместна пресконференция с министър Демерджиев, защото всички проверки се правят съвместно с МВР”, заяви още регионалният министър.

За жалост всички ще платим ремонта на тези магистрали, тъй като парите ще дойдат от държавния бюджет. Просто магистралите ни започват да се разпадат на седмата или осмата година, а някои и на шестата“, каза Иван Шишков.

За проверката на европейската прокуратура на строителството на “Граф Игнатиев” и жълтите павета, той обясни, че те са се самосезирали преди около 2 месеца. “Ние направихме проверка, включително за да помогнем, ако може”, добави регионалният министър. Според него там най-вероятно няма кражба, а по-скоро материалите не са били подбрани добре.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

One Response

  1. Пълна глупост е да проверяваш нещо строено преди 10 години. От една страна има износване, от друга, гаранционния срок отдавна е минал. Както се казва пито, платено. Пък и добре че въобще я има тая Северна тангента. Че ако чакаме да стане северната отсечка на Околовръстното шосе може и да не я дочакаме. По добре е да има нещо направено, даже не и с най високо качество, отколкото нищо да не се прави. А от две години насам нищо не е направено. Даже и некачествено. НОЩО. Ами като сте такива големи майстори хванете и направете нещо качествено. Правите го показвате как се прави и толкова. Има три магистрали за довършване. Писна ми от многознайковци дето нищо не правят
    Тая работа много ми напомня за други подобни акции в предизборна обстановка. И показва пълна политическа импотентност

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *