ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Нинова попита Радев защо поема риска да вкара България във война

брифинг на БСП

Корнелия Нинова обяви, че няма да се състезава с “Възраждане”, а че от БСП ще разговарят с тях по темата

“Дължите обяснение на обществото защо поехте риска да въвлечете България във войната”. Така се обърна към президента Румен Радев лидерът на БСП Корнелия Нинова. На брифинг в парламента тя отбеляза, че държавният глава не е спрял предоставянето на оръжия за Украйна и днес с негов указ законът е публикуван.

“Г-н президент, предадохте левите хора, предадохте социалистите, които са за мир и, които в две кампании Ви издигат и полагат всички усилия да бъдете избрани. Тя добави, че БСП докрай ще се бори против предоставянето на оръжие на Украйна.

Нинова съобщи, че на 21 декември са отправили писмо с покана към депутатите от “Възраждане” да се присъединят към подписката на БСП за сезиране на Конституционния съд, защото подписите на народните представители от левицата не стигат. “Ако това не се случи, още днес ще сезираме омбудсмана Диана Ковачева, която също има право да иска от КС произнасяне за конституционност на този договор”, уточни Нинова.

По-рано днес от “Възраждане” призоваха народните представители от БСП да се подпишат, но в инициираното от четвъртата парламентарна група искане за сезиране на КС за изпращането на оръжие за Украйна.

По повод двете подписки Нинова коментира, че нито ще се надвикват, нито ще се състезават с “Възраждане”.

“Поканили сме колегите, ще разговаряме с тях и се надяваме да съберем общо подписи”, допълни тя.

Законът за ратифициране на Споразумението между Министерството на отбраната на България и Министерството на отбраната на Украйна относно безвъзмездното предоставяне на въоръжение, техника и боеприпаси е обнародван в днешния брой на “Държавен вестник”. Той беше приет на второ четене от парламента на 16 декември. Тогава от левицата призоваха президентът да наложи вето на закона.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *