ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Хроника на една предизвестена смърт

Иван Владимиров

Този път риалитито надмина всички представи. След серия участия на психолог в популярен сутрешен блок на национална телевизия, в които най-същественото е споделяното от него с водещите и зрителя натрапчиво усещане за предстоящ лош край на враждата му с въоръжен съсед, разстрелът е извършен на стълбищната площадка във входа. Стрелецът е задържан, законно притежаваното от него оръжие – иззето, признава стореното и е обвинен в убийство.

Следват детайли като в оня виц за момченцето и уличното куче. Абе, Шаро, пита хлапето, на теб защо пацата ти е отзад, а не отпред? Почесало се кутрето, премръзнало и гладно, по едното ухо с лапа, поразмислило, и дало отговор: Ами то на мен какво ли ми е в ред, та и това да ми е отпред?!

Така се почесват сега от МВР и прокуратурата, докато мъдрят какви да ги дъвчат. Между жертвата и убиеца имало разправии от години с подадени насрещно десетки сигнали. Конфликтът бил обаче “битов” и нямало как да ангажират държавата, та ги оставили да го решават сами. Иначе закони, по които да стане това, има.

Твърди предупреждения по Закона за МВР, настаняване за задължително лечение по Закона за здравето, контрол по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, производства за дребно хулиганство по едноименния указ, за едро по Наказателния кодекс. И това, доколкото не са налице закани за убийство, което е твърде вероятно предвид опасенията на психолога. Да не говорим, че системният му и потвърден от съседите наратив по телевизията относно агресивния съсед плаче за самосезиране.

Доколко може да се разчита, че родната полиция ни пази, всеки знае след 30 години бандитски преход. Кое е като хората в държавата обаче, че и МВР-то ни да е наред?! Та не са ли служителите от РПУ-тата най-безобидната брънка в системата на правоприлагащите органи, над които е цялата властова камарила от преки и институционални “началници” в лицето на прокуратурата, съда и парламентарно-политическото позорище. Кой задава тона на корупцията и беззаконието, довел нацията до състояние на трайна скрита или явна лудост?! При която не е нужно да си психолог, за да идентифицираш психопатията на властта?!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *