ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Задържаха молдовци, ограбили пари и ценности за 197 000 лева от украинци

белезници

Окръжна прокуратура – Бургас привлече към наказателна отговорност и задържа за срок до 72 часа двама молдовски граждани. В.С. и В.О. са обвинени за това, че противозаконно са отнели пари, бижута и други вещи от двама украински граждани, използвайки сила. Престъплението е извършено в Свети Влас. То е квалифицирано по чл. 199 от НК, тъй като грабежът е в особено големи размери, а обвиняемите са действали в качеството си на извършители.

Подробности по случая предоставиха прокурор Георги Чинев – окръжен прокурор на Бургас и старши комисар Калоян Калоянов – директор на ОД на МВР в морския град. Те съобщиха, че обвиняемите са отишли пред вратата на жилището, в което са пребивавали пострадалите мъж и жена. На руски език са поискали да влязат вътре, за да извършват дейности, свързани с хотела. Жената ги пуснала вътре, след което обвиняемите извадили пистолет със заглушител. Завързали ръцете на пострадалия мъж и заплашили съпругата му. Отлели сумата от 65 000 евро, 10 000 лева, бижута от благороден метал със скъпоценни камъни, както и мобилен телефон. Общата стойност на отнетите пари и вещи възлиза на над 197 000 лева.

Обвиняемите са действали при изключителна конспиративност. Сменили са дрехите си. Нощували са на различни места. Използвали са наети коли, различни от тази, с която са влезли на българска територия през границата ни с Румъния. В работата по задържането им участие са взели полицейски служители от ГДНП, ОД на МВР-Бургас, РУ-Несебър, ОД на МВР-Варна и ОД на МВР-Велико Търново. Единият от обвиняемите в установен и задържан на територията на област Варна, а другият на територията на област Велико Търново.

Прокурор Чинев и старши комисар Калоянов отправиха призив към украинските граждани да бъдат изключително внимателни през настъпващия летен сезон, тъй като е реална възможността те да бъдат обект на посегателства от престъпници.

Окръжна прокуратура-Бургас е внесла в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.С. и В.О., което ще бъде разгледано по-късно през днешния ден.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *