ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Представители на СГП изнесоха публична лекция пред студенти в Нов български университет

СГС

Представители на Софийска градска прокуратура (СГП) изнесоха публична лекция в Нов български университет (НБУ), посветена на структурата и дейността на СГП. Лекцията беше проведена по покана на проф. д-р Веселин Вучков, ръководител на департамент „Право“ към НБУ и преподавател в университета.

Заместник-административният ръководител на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова и завеждащият отдел „Следствен“ към СГП Илиян Танчев запознаха присъстващите студенти и гости със структурата и дейността на СГП. Представиха администрацията на СГП и функциите на нейните отделни звена, отделите, секторите и групите, обособени в прокуратурата, функциите на прокурорите и следователите в тях и начина на разпределение на преписките сред прокурорите и следователите, както и развитието и приключването на някои дела, наблюдавани от СГП и разследвани в отдел „Следствен“ към СГП.

Представителите на СГП отговориха на въпросите на присъстващите относно някои конкретни действия по разследване, хипотези на започване на досъдебно производство и правомощия на прокурора, както и относно провеждането на конкурси за кандидати за младши магистрати. Студентите проявиха желание да се запознаят отблизо с работата на следователя и в тази връзка беше поет ангажимент да бъде организирано посещение за желаещите в сградата на отдел „Следствен“ към СГП.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *