ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

За 3 март ски спускане с носии в Пампорово

Пампорово

Часът и мястото на голямото ски спускане за 2023 годината вече са известни. Националният ни празник – 3 март – ще бъде посрещнат подобаващо в Пампорово, съобщават организаторите на проявата – сдружение “Голямото ски спускане със знамена и носии – 3 март”.

От 10:30 часа до 11:30 часа всички лифтове до кулата „Снежанка“ ще транспортират безплатно участниците в шествието. За да се избегнат опашките на лифт „Студенец“, ще могат да се използват и другите съоръжения – лифтове „Стойките“ и „Малина“. Ще има специално подготвена зона за старт на шествието, а ски патрула ще се грижи за безопасността.

Точно в 11:30 ч. ще започне спускането надолу по зелената писта номер 6 до плаца на “Студенец”, като преди това родолюбивите ентусиасти ще са разпънали голям трибагреник.

Организаторите уточняват, че спускането няма да бъде стремглаво, а бавно и славно – като родопска песен – с гайди, с песни и с радостни възгласи, като ще бъдат следвани указанията на ски патрула.

По план до 12:00 часа шествието ще стигне до плаца „Студенец“, където точно когато удари кръглият час, участниците ще изслушат българския химн. Неизменно след това ще се извият големи хора. Празненството ще премине под звуците на група “Оратница”, чиято музика се приема за мост между миналото и съвремието.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *