ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Синдикатите наградиха Хасан Адемов за принос към социалния диалог 

Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) отличи днес (17 февруари) д-р Хасан Адемов със своята годишна награда „За принос в развитието на социалния диалог и партньорството” на името на проф. д-р Желязко Христов. 

Призът бе връчен от президента на Конфедерацията Пламен Димитров в деня, в който конфедерацията отбелязва 33 години от своето учредяване. 

Решението за присъждането на наградата бе взето с единодушие от членовете на Координационния съвет на КНСБ на днешното му заседание. 

Пламен Димитров подчерта, че номинираните за приза винаги са хора с висок обществен морал, с активна гражданска позиция, които градят мостове, водещи до толерантност и развитие на обществото към по-добро. 

„Това е нашият уникален приз, с който изразяваме своята признателност към значими и видни фигури, които с действията и посланията си съдействат и подпомагат за развитието на социалния диалог и партньорство на национално и международно ниво. Д-р Адемов беше народен представител в десет парламента. През всичките тези години работим с него и винаги е чувал какво казва синдикатът“, заяви президентът на КНСБ. 

Той напомни, че по инициатива на д-р Адемов е въведено изискването социалната комисия да иска становища от социалните партньори по внесени от народните представители законодателни предложения, които не са разгледани от Националния съвет за тристранно сътрудничество. 

„Трогнат съм от вниманието. Христовата възраст на КНСБ Ви задължава и ангажира. В социалната комисия винаги сме търсили начин да балансираме интересите и сме намирали, ако не най-добрите, поне най-близките до тях“, коментира д-р Хасан Адемов.  

Той разказа за пътя си в политиката и доброто сътрудничество с конфедерацията в търсене на най-добрите решения в социалната сфера. 

Д-р Адемов е народен представител в десет парламента – от 38-мото до 47-мото Народно събрание. Ресорите му са социалната и здравна политика. Той е бил председател и заместник-председател на Комисията по труда и социалната политика и член на Комисията по здравеопазване. В периода 2013 – 2014 г. е министър на труда и социалната политика. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *