ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

“Автентичната лява БСП” и още 109 социалисти в Пловдив напускат партията на Нинова

50 конгрес на БСП Корнелия Нинова

Петимата общински съветници от „Автентична лява БСП“ в Пловдив напускат левицата. Заедно с тях от столетницата си тръгват и още 109 социалисти от града на тепетата.

Те определиха 50-я конгрес на левицата за унищожителен форум за партийната демокрация, социалистическия дух и здравия политически смисъл.

“Напускаме не БСП, а партията на Корнелия Нинова”, заявиха още пловдивските социалисти.

Веднага след оповестяване на решението им последва светкавична реакция от страна на градската структура на левицата.

„Това не са съветници на БСП, а служители на едрия капитал. Те отдавна не са част от социалистическата партия, защото най-висшият орган  – Конференцията, вече се е разграничила от тях. Това са хора, които бяха избрани от листата на „БСП за България“ и трябва да напуснат Общинският съвет на Пловдив“, се казва в позицията на Градския съвет на БСП-Пловдив.

“Не социалисти, а служители на едрия капитал напуснаха градската партийна организация. Благодарим им! През изминалата година те се самоотлъчиха от Българската социалистическа партия в града под тепетата, защото години наред манипулираха редица партийни организации и по този начин подбираха делегатите, чрез които владееха организацията. Но всичко излезе наяве”, се казва в становище на градската организация.

Тази позиция разпространиха до медиите от Градския съвет на БСП-Пловдив в отговор на напускането на партията на “Автентичната лява БСП” и още 109 социалисти в Пловдив.

“Това са хора, които бяха избрани от листата на „БСП за България“ и с левите гласове в Пловдив. Те трябва да напуснат Общинския съвет на Пловдив, а не лицемерно да лъжат социалистите и пловдивските граждани. Те отдавна не са част от социалистическата партия, защото най-висшият орган, Конференцията, вече се е разграничила от тях! Опитвайки се да отделят хора от БСП, те усетиха съпротива от нашите членове през изминалите дни. Техните души са продадени за лични и користни изгоди. Социалистическият идеал не е за продан!”, се казва още в изявлението.

“Гражданите на Пловдив ясно осъзнаха, че те не са съветници на БСП, а обслужват лицето Георги Тодоров Гергов и интересите на ГЕРБ. Гласуваха за пробива на „Водната палата“, за зала „Строител“, за застрояването на 81 декара до „Гребна база“, както и за приемането на акциите на „Международен Панаир Пловдив“ АД. С последните свои действия дори временната комисия за установяване на всички факти,  свързани с поемането на пълния контрол на Панаира, в официалния си доклад, изпратен до главния прокурор на Република България и Агенцията за държавна финансова инспекция, ги определи като съветници на Георги Гергов!

Истинската левица в Пловдив не може да бъде сломена от хора, които обслужват Георги Гергов. Напротив, това е шанс за оздравяване и  пречистване на партията в нашия град. Българската социалистическа партия е гръбнакът на лявата идея в България. Ние сме представителите на обикновения трудов човек, честния социалист, бореца за справедливост!”, допълват още градската организация на БСП в Пловдив.

Вчера кметът на Перник Станислав Владимиров и още 50 членове от местната организация на социалистите напуснаха столетницата.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *