ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Александър Морфов е дисциплинарно уволнен от Народния театър

Александър Морфов

Александър Морфов е уволнен от Народния театър. За това съобщи съпругата му Рени Врангова във “Фейсбук” профила си. 

“Александър Морфов е официално дисциплинарно уволнен. Да живее Александър Морфов!”, пише Врангова. 

“Мои приятели ми съобщиха, че са прочели някъде за това, аз нямам никаква идея. Отдавна очаквам да бъда уволнен от лицето, което заема директорския пост, Васил Василев поради явната нетърпимост между творческата и административната идея за управление на театъра. Закриването на бройката “главен режисьор” означава, че ще бъда съкратен и уволнен от театъра”, заяви Александър Морфов вчера.  Той каза, че не знае за готвената нова управленска структура на институцията, според която неговата длъжност на главен режисьор ще отпадне.

По-рано стана ясно, че пиарката на Народния театър Велислава Кръстева е напуснала Народния театър. Това съобщи самата тя във Фейсбук.

“От 1 март не съм част от екипа на НТ “Иван Вазов”. За мен беше чест”, написа тя.

“Има време за всяко нещо и определено време за всяко намерение под небето: време за раждане и време за умиране; време за насаждане и време за изкореняване на насаденото; време за убиване и време за изцеляване; време за събаряне и време за градене; време за плачене и време за смеене; време за жалеене и време за танцуване; време за хвърляне на камъни и време за събиране на камъни; време за прегръщане и време за въздържане от прегръщане; време за търсене и време за изгубване; време за пазене и време за изхвърляне; време за късане и време за шиене; време за мълчане и време за говорене; време за обичане и време за мразене; време за война и време за мир. Еклесиаст 3:1-8 VBG”, пише още Кръстева. 

Скандалът в Народния театър “Иван Вазов” започна на 29 октомври, когато след представление на “Хъшове” главният режисьор Александър Морфов надраска вратата на кабинета и изкърти табелката с името на Велислава Кръстева – завеждащ “Връзки с обществеността” в театъра от миналото лято насам, а преди това дългогодишен пиар на ДПС, двукратно депутат от партията и приближена до нейния почетен председател. Конкретният повод за гнева му бе видео от изборите на 2 октомври, в което тя придружава Ахмед Доган до избирателната секция.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *