ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

На прага на нови избори – коментар на Асен Василев

Асен Василев

“Работим заедно с “Демократична България” доста активно, така че да се случи обединение не само с тях, а и с всички други, и граждански организации, и партии, с които имаме обща визия за България”. Това заяви от кулоарите на парламента съпредседателят на “Продължаваме промяната” Асен Василев относно нагласите за поредния предсрочен вот.

На въпрос как вижда обединението между ПП и ДБ, той каза, че това ще се случи чрез предварително подписано коалиционно споразумение.

Асен Василев изрази мнение, че българското общество е узряло за нов начин на “правене на политика”.

“Това, което се видя в края на третия мандат е много ясна картина, че има две алтернативни визии за това България как трябва да изглежда. Едната визия е, че всичко, което се е случвало до сега е горе-долу добре и това е каквото можем. Другата визия е, че можем много повече. България може да е на много по-достойно място в Европейския съюз и да задава тона какво да се случва”, коментира още Асен Василев.

На въпрос дали вижда евентуална коалиция между ГЕРБ и БСП съпредседателят на ПП заяви: “Не може аз да казвам какво ще правят колегите от ГЕРБ, ДПС или БСП, но това, което видяхме е, че имаше говорене за технически кабинет и имаше обединение около някаква визия, която е доста по-различна от визията, която ние имаме за България.”

За поканата на БСП, ПП също да подадат жалба в Конституционния съд относно компанията- доставчик на двата нови реакторa на АЕЦ-Козлодуй, Василев уточни, че партията ще даде отговор, след като се запознае с мотивите на БСП и Възраждане.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *