ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Атанасова смята, че трябва политическа смелост за третия мандат

Парламент Десислава Атанасова

“Третият мандат е кризисен. Надявам се на политическа смелост и на отговорност”. Това заяви в Русе председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. 

Тя коментира, че от ГЕРБ са настоявали още от ден едно да има общ документ на всички партии. Според нея, тогава е нямало да има значение кой взема мандата, а какво мнозинство стои зад този мандат.

Десислава Атанасова посочи, че ако третият мандат бъде връчен на БСП, ГЕРБ няма да го подкрепи, тъй като има решение на най-висшия орган на партията. 

“Ако третият мандат отиде при “Демократична България”, очакваме от тях да поискат подкрепа, защото подкрепа даром не даваме, и да направят ясна оценка за всичко, което се случи при управлението на “Продължаваме промяната” – да дадат оценка за всички корупционни скандали. Чак тогава можем да водим разговори с тях”, каза Атанасова, цитирана от БНР.

По думите ѝ, ако мандатът отиде при друга партия – “Български възход”, “Възраждане” или ДПС, ръководните органи на ГЕРБ тепърва ще вземат решение. 

Според Атанасова от “Продължаваме промяната” са подходили с “изключително безхаберие” към връчения мандат. “Те не го изпълниха със съдържание. Не си осигуриха подкрепа, за да има евентуално някакво правителство. Не положиха никакви усилия по една причина – от месеци наред бутат държавата ни към предсрочни парламентарни избори”, коментира още Атанасова.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *