ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

ПП и ДБ с първа обща публична проява

Коалицията “Продължаваме промяната” и “Демократична България” организираха първата си публична проява на сцена пред Народния театър. Преди да се качат на трибуната, ръководствата на двете коалиращи се формации поднесоха цветя пред паметника на Апостола.

“Продължаваме промяната” и “Демократична България” представиха на сцената пред Народния театър част от близо 50-те неправителствени организации, които ги подкрепят.

“От днес се обединяваме за България, в която сме горди с миналото, щастливи в настоящето и спокойни за бъдещето.

България се нуждае от всеки един от нас, който има волята и желанието да работи за преобразяването на страната. Нека да бъдем “равни с другите европейски народи”, както ни е завещал Апостола на свободата Васил Левски.
Да изградим общото ни европейско бъдеще!”, призоваха от новата коалиция.

Съпредседателите на ПП Кирил Петков и Асен Василев отрекоха обвиненията на съпартиеца им Александър Дунчев, който днес заяви, че има задкулисие при реденето на листите и настоя ДБ да отстъпи водаческото място в София – област.

Кирил Петков бе категоричен, че неговият отговор към Александър Дунчев е, че никой от тях не е по-голям от каузата и от обединението.

Той обясни, че изпълнителният съвет е взел решение и е одобрил как ще бъдат разпределени листите между „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. Той поясни, че кандидатите за София област се определят от ДБ, а не от „Продължаваме промяната“.

„Ясно е, че при събирането на две партии винаги ще има някои, които са недоволни. Имат право да си изразят недоволството“, заключи Кирил Петков и уточни, че ще има отделно събитие, на което ще обявят кандидатите си, тъй като не може да изброи всичките 50 имена и че има риск да пропусне някого и той да се обиди.

От своя страна Асен Василев разясни, че изборите навсякъде са увертюра за местните избори. „Счупените тротоари, парковете, презастрояването, ВиК, боклукът – това са ежедневните проблеми, които, докато не се изчистят, не може да се премине към по-големите“, подчерта Василев.

Той бе категоричен, че коалицията ще победи ГЕРБ, след което ще ги бие и на местните избори. По отношение на поканата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за разговор, посветен на съдебната реформа, Василев я отхвърли, посочвайки, че мястото на подобен разговор е в парламента.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *