ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Божанков: Мандатът в БСП няма теоретичен шанс за реализиране

Парламент Явор Божанков

Независимият депутат Явор Божанков не вижда основание БСП да задържа мандата

“Мандатът в БСП няма теоретичен шанс за реализиране, не виждам основание да бъде задържан.” Това заяви пред NOVA независимият депутат Явор Божанков, който бе изключен от парламентарната група на социалистите.

“Доскоро бях убеден, че БСП твърдо стои зад машинния вот, твърдо смята да се бори с домашното насилие и твърдо стои зад съдебната реформа. Сега виждаме, че две политически сили не подкрепиха законодателството срещу домашното насилие – “Възраждане” и БСП. В комисия ДПС, ГЕРБ, БСП и “Възраждане” се противопоставиха на приемането на съдебната реформа. По същия начин стоят нещата и с машинния вот, който стана двоен хартиен вот, а машините станаха принтери. Това говори за цялостна преориентация на БСП. Целта е влизане в “хартиената коалиция”, каза Божанков.

Според него на следващите избори ще спечелят тези, които успеят да се обединят, окрупнят и в ляво, и в дясно. А в ляво вече говорят за обединения, в дясно също говорят за обединение между ПП и ДБ. “Очевидно това е пътят. Парламент със седем или осем политически партии е проблем”, смята независимият депутат. Проблем според него също е, че основните теми като членството ни Шенген и в Еврозоната, съдебната реформа остават в сферата на декларациите на всички политически сили, но на практика вършели точно обратното.

Божанков се надявал третия мандат да го получат или “Демократична България” или “Български възход”. “Те имат поне 10-15% шанс да реализират нещо. За съжаление, мандат на БСП означава само едно – директни избори”, добави той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *