ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Божанков: Никой не може да изчегърта истината

Явор Божанков

„Възраждане“ са като руски радиоактивен отпадък и никой не иска да се коалира с тях, твърди независимият депутат.

“Твърдо стоя зад позициите си. Никой не може да изчегърта истината. Аз имам достатъчно опит в политиката, за да знам, че моята позиция можеше да доведе до някакви последствия. Платих някаква цена, но мисля, че позициите ми за машинния вот и за Украйна са правилни.”

Това обясни независимият депутат Явор Божанков пред bTV по повод изключването си от БСП и освобождаването си от парламентарните комисии, в които бе член. Припомняме, че той бе изключен от левицата, след като подкрепи изпращането на военна помощ за Украйна.

Божанков уточни, че не е скаран с никого от парламентарната група на БСП. 

“Позициите ми са принципни и няма причина да имал лична вражда. Времето ще докаже, че решението ми за военната помощ беше правилно. Смятам, че Русия постигна всички цели в тази война, но в обратен ред“, отбеляза Божанков. 

По отношение на третия мандат Божанков не се изказа особено оптимистично. “Не вярвам, че третият мандат ще бъде реализиран, на когото и да се даде”, коментира независимият депутат.

Той изреди кои може да са вариантите и какви са перспективите. 

“Единият вариант е “Възраждане“, но никой няма да направи коалиция с тях, защото те са като руски радиоактивен отпадък и никой няма да направи с тях коалиция и за всички е ясно защо. За съжаление по сходен начин стоят нещата и с БСП – подписите им стоят до тези на „Възраждане“, включително в някои инициативи за конституционни жалби.

Няма особен смисъл Радев да връчи третия мандат на БСП, защото останалите политически сили предварително са заявили, че няма да го подкрепят и подобно действие от страна на президента ще е обречено упражнение.

Остават ДПС и “Демократична България“, а те дават сигнали, че биха опитали. ДПС едва ли обаче ще успеят да го реализират, ако отиде при тях”, прогнозира депутатът. 

Той заяви, че вероятно нито един мандат няма да бъде реализиран, въпреки че партиите казват, че искат да има редовен кабинет. Въпросът е кои са разговорите, които ще ги обединят в парламента. Според Божанков политически сили се готвят за нови избори и провеждат кампания в парламента.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *