ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Бойко Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив

Парламент лидерска среща Бойко Борисов

Председателят на ГЕРБ преди седмица бил говорил със Здравко Димитров и му казал да си поправи грешките, но той излязъл в отпуск

Кметът на Пловдив Здравко Димитров трябва да си подаде моментално оставката. Това мнение изрази лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с актива на партията в града. Той коментира протестите от последните дни на феновете на два от пловдивските футболни отбори – „Локомотив“ и „Ботев“, свързани с недостатъчно финансиране на новите стадиони на клубовете. Според Борисов заради тези скандали ГЕРБ търпи негативи, а Здравко Димитров си е взел отпуска. За тези стадиони съм идвал няколко пъти в Пловдив, срещал съм се с феновете и на „Локо“, и на „Ботев“, каза лидерът на ГЕРБ. 

Единственото, което съм го казвал от първия ден, е, че това го правим за феновете, да има стадиони, за да се играят финали, каза Борисов.

„Средства, отпуснати от нашето правителство, с гласуванията на наши и други общински съветници, за нещо, на което да се радва Пловдив като футболен град, предизвиква само протест. Поради немарливо, некачествено, безконтролно – партията търпи негативи“, обясни Борисов. Той каза още, че преди седмица е говорил с кмета Здравко Димитров и му е казал да си поправи грешките, но той излязъл в отпуск.  

“Почтеното в случая и ангажиментът към партията е да си подадат оставките“, каза Борисов по адрес на Здравко Димитров и заместник-кмета Пламен Райчев.

С парите, които осигурихме, си създаваме ядове. Обвиняват партията в корупция, добави лидерът на ГЕРБ. Той припомни, че още в края на миналата година, отново при посещение в Пловдив, е заявил, че Димитров няма да е кандидат за кмет на ГЕРБ на предстоящите местни избори. 

Ако Димитров ми е приятел, трябва да отиде да си депозира оставката. Месеци наред имаше възможност да упражни контрол и той не го направи, каза още лидерът на ГЕРБ. И добави: “В момента недоверието към него е голямо. По-добре е да се отдръпне”.

Борисов коментира и честванията в Скопие на 151 години от рождението на Гоце Делчев. Това е човек, който действително би могъл да е мост за дружбата между България и Северна Македония. На тази дата, когато ГЕРБ управляваше, с премиера на Северна Македония в Скопие бяхме заедно – това беше външна политика. Днес разбирам за забранителни списъци на хора и журналисти, български от страна на Северна Македония. Това е недопустимо, каза лидерът на ГЕРБ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *