ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Борислав Сарафов: Прокуратурата работи по всички лица от списъка “Магнитски”

Отворени врати на Националната следствена служба НСЛС Борислав Сарафов директор

Прокуратурата работи по всички лица от списъка “Магнитски”.

Това заяви в ефира на БНТ Борислав Сарафов, зам.-главен прокурор и шеф на националното следствоие. Той бе гост в предаването “Денят започва с Георги Любенов”.

Новият списък “Магнитски” е открита подкрепа на нашите действия, приветстваме подкрепата на партньорите ни от САЩ и Великобритания, заяви директорът на Националната следствена служба.

“Румен Овчаров е подсъдим, има присъда на 2 инстанции. Има обвинителен акт и срещу Николай Малинов. Прокуратурата и срещу него е свършила своята работа. Срещу още 2 лица в списъка, които не са сред тези, също се води наказателно производство, което е в Националната следствена служба и не е изключено в близко време да бъдат повдигнати обвинения и срещу тях. Почти целият списък ни е познат”, допълни Борислав Сарафов.

По думите му срещу Владислав Горанов трябва да бъдат събрани достатъчно доказателства.

“С Владислав Горанов се заемаме в понеделник. Горанов ще го видим в съда, когато имаме достатъчно доказателства. Отново ще проверим всички данни, срещу всички лица. Корупцията се разкрива от оперативните органи у нас”, каза още той.

“Ще проверим отново всички данни срещу тези лица, ще поискаме данни от ДАНС и МВР, защото корупцията се разкрива от оперативните служби, а не от прокуратурата. Ще възложим данъчни проверки и ревизии на тези лица”, добави Сарафов.

Сарафов поясни, че Васил Божков трябва да бъде разпитан в България от българските разследващи органи, за да може показанията му за Горанов да бъдат валидни.

“Ние сме в спирала от изборни кампании, явно трябва да сложим всички дела на трупчета, за да може всички политици да са доволни”, каза Сарафов. Продължават да постъпват данни у нас от чужди граждани, пострадали от дейността на Nexo, разкри той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *